vrijdag, maart 31, 2006

Fiets met kinderaanhanger/-fietskar

En zo kom je van winterse taferelen in zomers sferen... Vandaag was het zo'n 14 graden Celsius...

Op dit moment staat er zo'n 750 km op de teller, waarbij ik moet zeggen dat de teller al eens gereset is, maar toen stond er niet veel op. Ik heb dus al bijna 4 keer zoveel kilometers gemaakt als de vorige eigenaar! Hoera voor mij!

Van de week één keer zonder kar en vandaag één keer met kar naar het werk gereden en het is duidelijk: met veel wind en een kar achter je heb je niks aan de mooie stroomlijn van de Versatile...

Afgelopen zondag nog naar de Ligfietsshop gefietst met Daniëlle op de Hurricane, maar ook daarmee ging ik niet hard tegen de wind in met kar... op sommige stukken slechts (schaam schaam) 5 km/h gefietst... Maar op andere plekken ook wel iets harder en ik kwam op de 30 kilometer naar Dronten op een gemiddelde van ongeveer 10 km/h uit... Gelukkig heeft Wilfred teruggaande met kar gefietst, maar het tempo van Plat Zwolsch was nog steeds te hard voor mij (hey ik had wel 30 km met kar gefietst heengaande hè! ;-) ) en dus moesten we helaas teruggaande afhaken richting Kampen. Toen ik thuis kwam kon ik het ook goed in de knieën voelen dat ik teveel kracht had gezet teruggaande (heengaande geen last gehad) en ik doe de volgende keren gewoon weer rustig aan.

Maar goed: met kar dus... Toen ik zondag vertelde dat ik de Hurricane had genomen vanwege weinig effect van de goede stroom lucht om mijn Versatile met een kar erachter die geen stroomlijn heeft, werd het commentaar dat ik kreeg, dat het toch wel te voelen moest zijn als je met de Versatile rijdt met kar en dat dat dan dus beter zou voelen, maar dat valt dus tegen mensen! Neem dus maar geen gestroomlijnde fiets als je altijd van plan bent met kinderfietskar te gaan rijden, want dat verschil merk je toch niet (of nauwelijks en dat komt voor mij neer op niet..).

Nou ja, het is wel fijn met de regen of motregen zoals vandaag om droog te zitten en geen regenkleding aan te hoeven doen.
Niet dat het in snelheid voor mij scheelt, want als een collega van mij gelijk met mij van huis vertrekt van nagenoeg dezelfde plek in de wijk en ik op school eerder aankom (harder kunnen rijden door de fiets) dan haalt hij me weer in met het neerzetten van de fiets (slot omhalen en sleutel eruit versus slot uit fiets halen, slot op goede plek van wiel door wiel halen, sleutel eruit halen en fiets op de goede plek zetten en met fietskar ook nog: fietskar op slot zetten en kar op de goede plek manoeuvreren...) en plaagt hij me altijd met dat het dus geen voordeel heeft zo'n fiets...als moest ook hij toegeven dat ik toch wel erg snel van de brug naar beneden ging afgelopen woensdag ... tja wind in de rug en fietsen maar! (zo'n 35 km/h, ik kan het ook wel...)
Ow en natuurlijk de hoeveelheid bagage die ik mee kan krijgen tegenover de tas die hij meekrijgt... gniffel...

Maar ik ben wel een keer toe aan de warmere temperaturen en vooral aan minder wind!
Nog even volhouden en dan gaat ook dat weer komen. De dagen worden al merkbaar langer!

dinsdag, maart 07, 2006

Dagje werken

Gisteren weer eens met de Versatile naar mijn werk gefietst, na Daniëlle weggebracht te hebben met fiets + kar naar de opvang.
Toen ik haar wegbracht, dacht ik al: zal ik de hele weg wel de kar meeslepen of zal ik hem toch maar naar huis brengen en zonder naar mijn werk fietsen. Dat laatste heb ik gedaan en ik vond dat helemaal geen slechte keus, gezien de weersomstandigheden (sneeuw en ijs op de wegen op sommige stukken).

Teruggaande dezelfde weg genomen als heengaande en ook daar weer dezelfde taferelen: laatste/eerste stuk bij mijn werk was het ergst, omdat daar de parkeerplaats in de schaduw ligt de hele dag en er niet gestrooid of geveegd werd. Verder was het overal redelijk begaanbaar, maar doordat ik om kwart voor acht aan het fietsen was gegaan, waren de wegen dus niet vrij, omdat er gewoon nog niet genoeg mensen langs waren gekomen. Teruggaande was dat probleem er dus (op de bewuste parkeerplaats na) niet meer.

Morgen weer met de fiets. ben benieuwd of er nog weer 'winterse buien' komen...