maandag, januari 15, 2007

Welkom lieve leerlingen van me en oud-studiegenoten :-P

Bij deze wil ik even mijn lieve leerlingen hartelijk welkom heten op mijn weblog. In het bijzonder mijn leuke klas H32 :-P

Ook mijn oud-studiegenoten zijn van harte welkom mijn saaie leventje mee te lezen, hoor ;-)
(Grapje Richard; alles goed? Wel E. goed helpen met ons vak hoor ;-) )

Eén van mijn leerlingen vroeg me wat me in 's hemelsnaam bezielde om dagelijks achter de computer te gaan schrijven over mijn tochtjes en belevenissen met mijn Versatile... Tja, wat moet ik daar nou op zeggen... Ik vind het nog altijd vreemd dat mensen het nog gaan lezen ook ;-)

Vandaag helaas niet gefietst, hoewel het heerlijk fietsweer was! Maar helaas is dochterlief nog ziek en had ik nogal wat boodschappen te doen ook, dus dan maar even lui met de auto. Ook wel eens lekker tussendoor. Ik was alweer vergeten hoe irritant tanken is, dus dit was wel even goed voor me...

Vrijdag pas weer met de fiets naar mijn werk... Woensdag helaas een studiedag te ver weg om te fietsen voor mij (Ede).

Nou jongelui: nou weer aan de wiskunde! (En ik weer aan het nakijken... bleeeeeh...)

vrijdag, januari 12, 2007

Harde wind...

Vandaag was het vervolg eigenlijk van gisteren voor wat betreft de wind... maar gisteren heb ik helaas niet gefietst ;-)
Vandaag wel en heengaande was er niks aan de hand: geen wind (nou ja nauwelijks). Teruggaande wel: harde wind schuin voor. Dat had ik ook woensdag al gehad, maar toen had ik er profijt van leek het! Ik leek harder de brug op te gaan dan normaal!
Nu niet, maar het is ook het einde van de week en mijn drukste dag is altijd vrijdag dus dan is mijn conditie ook flut....

Van de week ook weer allerlei commentaar op de fiets gehad:

"Mevrouw, mijn zoontje is heel nieuwsgierig naar de fiets" (zoontje zit voor in het zitje niet geïnteresseerd naar de weg te kijken voor hem, terwijl vader naast me rijdt ;-) )

"Mevrouw, fietst u daar nou in?" En ik antwoord dan braaf van wel.

Mevrouw (aan de overkant van de weg terwijl Wilfred en ik instappen bij een winkel in het centrum) tegen een andere vrouw: "Kijk, zij hoeven niet te trappen!" En ik zeg dan: "Jawel hoor!"

Leerling: "Mevrouw zit daar ook een accu in?" Ik: "Ja, twee zelfs" "Dan hoeft u dus helemaal niet te trappen!" "Jawel hoor, want die accu's zijn voor het electra in de fiets, niet zoals een accu van een auto..."

Vandaag het over mijn nog nader te bepalen kleur van de nieuwe kap gehad in de klas:
"Mevrouw als u hem werkelijk in Knorretje(-kleur) gaat laten verven, dan zeg ik niet meer dat u mijn lerares bent hoor!" Ik: "Dan ga ik naast je fietsen en zeg ik wel dat ik je lerares ben :-P "

Maar vandaag had ik een shirt aan met Teigetje erop en als ik hem toch oranje ga laten verven kan ik ook nog een Teigetje van hem maken natuurlijk... dat is misschien ook leuker... Maar ik vind nou eenmaal knalroze zo leuk! Moet het echter wel te krijgen zijn en dat is nog niet geregeld... Wie weet wordt het dan toch nog oranje...