zondag, juli 31, 2005

Bezig Bijtje

Vandaag zijn Wilfred en ik mijn eerste zelfbouwproject op de fiets aan het plakken geweest.

Van de week had Wilfred een stuk reflecterende folie bij Velomobiel gehaald in Dronten. Ik mocht op het laatste stukje mijn creativiteit botvieren, zei hij...

Nou dat heeft hij geweten!
Ik wilde graag iets opvallends doen en dacht (door mijn dochtertje) al gauw aan een thema als Winnie de Pooh... Maar de figuren van Winnie de Pooh zijn lastig uit te knippen uit dit folie, leek mij, dus ik wilde iets dat niet zo moeilijk knippen was en kwam al gauw terecht bij het bijtje dat je vaak in de buurt van Winnie en zijn vriendjes ziet.

Dit is één bijtje. Ik heb er in totaal 20 gemaakt, twee kanten op kijkend/vliegend.

Toen ik ze allemaal uitgeknipt had en uit het lijfje de twee 'streepjes' gesneden had, moest ik nog bedenken op welke plekken ik hen wilde hebben. Ik wilde niet mijn 'wiskunde-logica' gebruiken, want het moest er wel een beetje 'losjes' op komen, dus heb ik Wilfreds hulp ook even ingeschakeld. Die kwam ook met het idee om eerst zeepsop op de fiets te smeren en dan de sticker erop te plakken en te laten drogen. Zo gezegd, zo gedaan.

Dit is hoe de fiets er toen uit kwam te zien bij daglicht, het zeepsop is, zoals te zien is, nog niet opgedroogd:

Dit is een detail van de staartpunt:

Daarna hebben we hem op laten drogen en konden we bij donker foto's maken dezelfde avond.

Bovenstaande foto is de hele fiets (voor mensen die het niet zien ;-) ) Hierop is ook goed te zien welke reflectie Wilfred al eerder voor mij had gemaakt op de wielhoezen: de Stelling van Pythagoras. Ook is te zien dat Wilfred over de tape aan de voor- en achterkant ook reflectiestrips (zelfde materiaal als de bijen) heeft geplakt.

Op bovenstaande foto's is goed te zien hoe de bijtjes eruit zien als je ernaar kijkt in het donker en als de bijen beschenen worden.

Al met al een geslaagd eerste zelfbouwproject!

zondag, juli 03, 2005

Milligerplas
We hebben vandaag met onze Versatiles met kar erachter een 'rondje' Milligerplas gefietst. Helaas kan je niet het rondje maken dat wij in de planning hadden, dus het bleef bij een half rondje.
Toen ik een stoepje nam (eraf) en dat niet doorhad, raakte mijn versnelling los, maar gelukkig viel dat makkelijk op te lossen.

zaterdag, juli 02, 2005

Versatile 021
En dit is 'm dan! De Versatile van Wilfred!


Wilfred heeft van de week mijn Versatile mee naar het werk genomen, omdat hij verder moest en het regenachtig weer was (zeg maar plensweer).
Na een paar minuten was hij al nat en na de rit zelf doorweekt, dus het zeiltje gaat hij nog aanpassen (eigenbelang heet dat ;-) )

Vandaag hebben we zijn Versatile (021) opgehaald uit Dronten en mijn Rider ingeruild. Mijn 'kartmachientje' ben ik nu dus kwijt, het zal mij benieuwen of ik hem ga missen of niet. De tijd zal het leren.

De kleur is heftig!