woensdag, november 23, 2005

Pasjestijd!

Vandaag kwam mijn pasje van de Postbank ook binnen:




Mooi is hij hè? De foto is wel wat onscherp op het pasje gekomen, vandaar ook de stipjes die erop lijken te zitten.

Nu heb ik altijd een foto van mijn lieverds en hun fiets/fietskar bij me! ;-)

dinsdag, november 22, 2005

Het is een ...

Afgelopen vrijdag had ik een studiedag in Zwolle-Zuid en ik wilde wel eens weten hoe dat is om zo'n voor mij lange afstand (11 km) te rijden met de Versatile.
Dus ik in de fiets en flink warmgetrapt.

Ik heb de laatste tijd vaak dat ik met dit weer (droog en koud) het eerst heel koud heb en later warm maar wel tochtend. Zo ook dit keer. Dus een langere afstand maakt wat dat betreft niet zoveel uit.

Ook had ik het idee dat de banden wel eens opgepompt konden worden... Dat helpt ook in de snelheid ben ik weer achter.

Onderweg naar het centrum en in het centrum hoorde ik verbazend genoeg de volgende opmerking vrij vaak: "Hey, het is een vrouw!" ...
Tot nu toe was het alleen de fiets waar ik commentaar over hoorde onderweg, maar deze was nieuw voor me!

De volgende dag zijn al mijn banden (door mijn lieve man) opgepompt en gingen we een stukje fietsen (4 km enkele reis) en ik kon het meteen merken: het oppompen hielp niet... maar ik had dan ook een fietskar achter de fiets hangen (de boodschappenwagen zeg maar), dus dat was ook niet verwonderlijk. De dag daarna heb ik het wel gemerkt dat het hielp maar nog niet echt (slechet conditie toevallig?), maar maandags op weg naar het werk en terug reed de fiets weer als een tierelier! Toch een verschil dus in bandenspanning? In elk geval was ik weer helemaal happy!

Het fijne aan deze fiets is ook dat je alles wat je wilt aandoen aan kan doen. Laat ik dat even uitleggen (dat niet iedereen nu denkt dat ik het aanprijs niets aan te doen in de fiets...): Ik deed op de Hurricane bijna nooit meer een rok of jurk aan, omdat ik het irritant vind als de rok omhoog waait (nou heb ik er een wielerbroekje onder, maar dan nog!). Nu ik in de Versatile toch niet bekeken kan worden, doe ik weer veel vaker een rok aan in de fiets. Nu het echter weer wat kouder is in de fiets, heb ik er laatst een broek onder gedaan en werd me meteen door mijn man gemeld dat ik er niet uit zag. Geen hond die dat verder hoeft te zien, dus bij mij ging comfort voor dit keer! ;-)

De accu raakt trouwens wel erg gauw leeg, vind ik. De linker meer dan de rechter. Even afwachtn wat die doet, anders toch maar weer mijn man lief aankijken...