vrijdag, april 28, 2006

Ben me kapot geschrokken!

Net van de fiets en ik heb de schrik nog in de benen en er is niemand die ik de schuld kan geven want ik heb het toch echt zelf gedaan...

Ik kwam met een vaartje van de Mastenbroekerbrug af en moest aan het eind tegen de wegafzetting linksaf naar de Drapenierlaan. Dus ik zoals altijd richting aangeven, bijremmen en naar links sturen.... Blijkt dat ik niet genoeg heb bijgestuurd, want ik voel dat één wiel opgetild wordt... Dus ik in de snelheid van het moment mijn stuur weer rechtetrokken en ondertussen volledig in de ankers en de stoep daar op (op de brug) en heeeeeeeeel erg geschrokken ga ik scheldend op mijzelf verder...

Tjonge ik hoop dat toch niet nog een keer mee te maken!

Gelukkig mankeert de fiets niets zo op het oog en ook Wilfred heeft net gekeken maar kan niets ontdekken (slagen in wiel en dergelijke).

Ik weet wel dat ik als het me wel weer zou overkomen ik het precies hetzelfde weer zou doen: rechtdoor sturend de stoep op. Alles liever dan zelf over de kop slaan, zeker na alle verhalen van de ligfietslijst de laatste tijd gehoord te hebben. Liever schade aan de fiets dan aan mezelf! (Sorry fiets...)

dinsdag, april 18, 2006

Nieuwe kap?

Ongeveer een week geleden zag Wilfred dat er in mijn kap een scheur zit (onder de tilbeugel, dus op de staart).
Meteen heeft hij geprobeerd het te lijmen zodat de kap niet verder scheurt, want PET en dus snel mogelijkheid tot verder scheuren, maar dat werkte niet voldoende.
Daarna heeft hij geïnformeerd over de mogelijkheid om de kap te vervangen voor een nieuwe (ABS-)kap en daar krijgen we zo snel mogelijk antwoord op.

Dus het gaat ernaaruit zien dat ik een nieuwe kapkleur moet kiezen.
Ik heb al eens wat kleuren op auto's bekeken (online) en ben tot de conclusie gekomen dat de nieuwe kleur in elk geval goed op moet vallen, dus ik kwam uit op knalroze, waarschijnlijk met paralmoerglans, maar ik moet de kleuren ook nog eens op stalen gaan bekijken, want daar kan het er heel anders op uit zien.