dinsdag, januari 31, 2006

Electromotor

Een aantal mensen ontmoet gisteren die me verrasten:

De eerste was een man die de boel aan het blokkeren was met zijn auto (uit- of inladen wasmachine) bij de kinderopvang op de stoep. Dus ik denk: wat hij kan, kan ik beter en ik blokkeer de uitrit waar hij misschien wel weg zal willen rijden en ik loop naar de opvang en naar binnen. Ik kom buiten en wat schetst mijn verbazing: de bewuste man komt bij mijn fiets staan en vraagt (ik denk nu komt 'ie dus even schrap zetten voor de verdedigingsactie): "Mag ik even naar binnen kijken?" ..... Even van mijn stuk gebracht (en terecht natuurlijk: moet ik die man maar niet pesten), geef ik antwoord: "Natuurlijk mag dat!" En de man kijkt in mijn fiets en vraagt: "Ow alleen trappen?" Dus ik glimlach naar hem en zeg: "Jawel!"

Enige tijd later ging ik voor de tweede keer naar de opvang om Daniëlle op te halen en toen we in wilden stappen, kwam er een oudere man langs de fiets en die vroeg ook of hij even naar binnen mocht kijken en natuurlijk mocht dat. Hij kijkt naar alle snufjes die erin zitten en vraagt: "En waar zit de electromotor?" Hihi, ik heb hem dus duidelijk gemaakt dat ik dat ben en de man vond dat bewonderenswaardig. Grijns!

Kortom: als ik in mijn fiets rijdt dan denkt de meerderheid dus dat ik niet zelf fiets... tsss... Leerlingen vragen het ook vaak of ik niet een motortje erin heb. Wat is dat toch dat een dichte ligfiets (of gewoon fiets) de illusie wekt dat er een motortje bij nodig zou zijn?

Eerder op de dag zei een leerling zelfs: "Motor af hè mevrouw!" toen ik wilde wegfietsen van het schoolplein...

(Bij ons moeten de brommers op het plein tijdens de lestijden de motor af zetten i.v.m. geluidsoverlast in de lokalen die aan het plein grenzen)

woensdag, januari 25, 2006

IJzel...

Vandaag begon de dag goed voor mij: ijzel op de weg (natte sneeuw die vastvroor aan het wegdek).
Ik bracht vanmorgen eerst Daniëlle naar de opvang en dacht: "Hè bah het regent!" Maar dat bleek dus nog een graadje erger te zijn. Tegenover ons huis zit een basisschool en ik vond al dat het er aardig druk was en dat er iets vreemds was met het gedrag van die mensen en kinderen. Bleek dus dat wat met hagel was begonnen vanmorgen rond een uur of acht was overgegaan in ijzelregen tegen een uur of half negen (de tijd dat ik Daniëlle weg ging brengen te voet).

Dus na een half uur heen en weer geglibberd te hebben (Daniëlle merkte er maar weinig van: die schuifelt altijd al als ze loopt ;-) ), ging ik naar mijn werk met de Versatile. Voor het eerst met echte gladheid en ik vond het dus wel heel spannend!

Nadat ik gechecked had hoe glad het was door een flinke remslip te maken op het achterpad, ging ik van start. Ik had mijn werk al gebeld om door te geven dat het niet zeker was of ik op tijd op school zou kunnen komen.

Min grootste zorg was hoe ik op de brug moest komen (steile helling), maar ook daar viel het mee: flink 'gas' geven en de helling op maar! Ik ging sneller dan de auto's op de weg naast het fietspad!
Van de helling af ook rustig aan gedaan, maar ik merkte ook hier dat ik harder ging dan ik wilde (25 km/h) en dus niet getrapt, zodat ik ruimte genoeg zou hebben om tot stilstand te komen.

Na een heerlijk tochtje geglibberd te hebben (ik voelde me vandaag weer een jaar of vier!), kwam ik op mijn werk aan en hoorde van iedereen dat ze gebracht waren met de auto, dan wel zelf hadden gereden, maar van één collega kreeg ik te horen: "ik ging van huis met de racefiets, want ik wil vanmiddag de Veluwe op, maar ik dacht al dat het vreemd was dat iedereen zo traag reed....." Dat had ik dus gelukkig niet, maar ik was dan ook erg blij om met racebandjes voor toch een derde wiel te hebben achter met extra profiel!

Al met al een leuk tochtje, achteraf gezien dan!

donderdag, januari 19, 2006

Koud!

Het is nu een aantal dagen erg koud geweest en sindsdien is de temperatuur ook alweer hoger geworden.
In eerste instantie dacht ik na de kerstvakantie dat ik een slechtere conditie had gekregen en daardoor langzamer ging rijden, maar ik denk dat het ook ligt aan de andere achterband die Wilfred erop gelegd heeft.
Omdat het glad kan zijn 'smorgens, heeft Wilfred er een band met flink wat profiel opgelegd, zodat ik als het eventueel zou gaan sneeuwen makkelijker weg zou kunnen komen en beter grip heb. Dit betekent dat ik nu dus wel langzamer ga, maar dat heb ik er wel voor over.

Gisteren heb ik Daniëlle weer weggebracht in de Versatile, maar het duurt niet lang meer en dan past ze er niet meer in op de manier dat ik haar altijd op mijn buik laat liggen/zitten.