maandag, februari 13, 2006

(Rug-)zitting Versatile

Al een tijdje loop / fiets ik te denken aan hoe ik rechterop in de fiets pas. Ik zit best laag vind ik en ik wil wel wat hoger, maar de zitting komt als ik hem rechterop zet tegen de binnenkant van de kap aan en dan zou de kap op den duur beschadigen. Plus ik zit dan nog niet zo rechtop als ik zou willen.

Vandaag eens goed gekeken naar hoeveel er eventueel van de bovenkant van de zitting af zou kunnen (in mijn nek dus) en ik denk dat er een stuk van in elk geval 5 cm wel af kan. Dat is natuurlijk al heel wat. Maar ik vraag me wel af of dat mogelijk is en hoe moeilijk dat te realiseren is. Komende dinsdag moeten we toch naar Dronten, voor Wilfreds onderhoudbeurt voor de Versatile, dus dan maar eens vragen of dat kan en eventueel op welke termijn dat zou kunnen... Ben benieuwd!

zondag, februari 12, 2006

Middag-fietstochtje

Zaterdagmiddag reden we met zijn drieën naar de huisartsenpost (Daniëlle heeft in beide ogen drek).
We hebben onderweg veel bewondering.

We wachten bij een stoplicht. Ik ga altijd een stukje van de drukknop af staan, omdat ik daar toch niet op hoef te drukken en er altijd mensen zijn die de neiging om te drukken niet kunnen onderdrukken... En jawel: er komt een man op de fiets naast ons staan die op het knopje drukt en zegt: "Er zit dus toch een nadeel aan zo'n fiets!" Ik zeg daarop: "Nee hoor, want we hoeven niet op het knopje te drukken, er zitten sensors in de grond!" En de goede man staat even met zijn mond vol tanden.

We rijden weer en de man zegt nog: "Mooi hoor, die fietsen!"

We rijden naar de overkant, zetten een beetje aan en komen op een weg met rechts ernaast een voetpad. Niet mensen ter plaatse dat voetpad kennen blijkbaar, want we moeten uitwijken voor de ene voetganger na de ander en die schrikken zelfs nog van ons nadat we getoeterd hebben en erlangs komen. Eén man waarschuwt zijn vrouw die onbenullig aan het rennen is met de kinderwagen op de weg nog, maar de vrouw is blijkbaar doof en schrikt zich het apelazarus als Wilfred met kar voorbij komt (na toeteren nota bene nog) en kijkt ook weer verschrikt als ik langszij kom. Verderop rent een collega van me met zijn kind en ook die schrikt als we langsrijden. Terwijl hij toch echt mijn fiets al lang kent...

Wat mij dan bezighoud, is de vraag waarom die mensen daar allemaal liepen, terwijl er een voetpad naast de weg loopt!

Op de weg van huis naar de Mastenbroekerbrug trouwens nog een (volgens mij) Porsche gespotmet dezelfde kleur lak als Wilfred op zijn fiets heeft! Wilfred zag het helaas voor hem niet.

Open Huis Meander

Gisteren Open Huis gehad op school.
Ik heb nog voorgesteld om mijn fiets naar het lesplein van wiskunde te slepen vanwege de Stelling van Pythagoras op de wielhoezen, maar dat zou niet gepast hebben op het lesplein, dus dan maar niet ;-)

Na het Open Huis kwamen er leerlingen en collega's langs mijn fiets toen ik aan het inpakken was om weer naar huis te gaan en één (oud-) collega was heel geïnteresseerd in de techniek (noemde me zelfs Miss Flevobike (logo staat aan de zijkant van de fiets) grijns) en vroeg of dat nou lekker zit zo'n zitting, dus ik zei: "Dan ga je toch even zitten, dan weet je gelijk het antwoord!" Zo gezegd zo gedaan en toen hij zat zei hij dat dat wel een aparte ervaring al was. Toen nog even de kap voor hem dichtgedaan en toen hij in 'paniek' zei: "Ik zit klem!" heb ik hem maar even geholpen met de kap weer omhoog tillen ;-)

Bij het wegrijden keek hij nog steeds heel bewonderend naar de fiets. Ik denk dat er nog een dag komt dat hij er één gaat kopen. Wie weet.